torsdag 29 september 2011

Medlemsinfo sept/okt 2011



Här kommer lite uppdateringar inför hösten.

Hittills i år har vi...
• Påbörjat arbetet med våra trädgårds- och utemiljöer genom att anlita Ulrika Sommar som trädgårdsdesigner. Hon har tagit fram en plan för var och hur insatserna ska göras. En trädgårdsgrupp har bildats och genom samarbete med Svenska Grund startar nu under september de två första stegen: byggandet av en trappa från Harbour House till Stenbocken, samt plantering av en rönnbärslund bakom Karlavagnen. Fortsättning följer.

• Vi har genomfört en vårstäddag med tilltugg. Uppslutningen var god och arbetet gick utmärkt. Det är viktigt att vi fortsätter att hålla samma höga engagemang, eftersom vi har stora områden att ta hand om. Våra insatser som medlemmar spelar stor roll för trivseln.

• Vi har arrangerat en lyckad och välbesökt pubkväll i Harbour House. Den nyinrättade festkommittén gjorde ett strålande arbete med tillställningen. Vi ser fram mot fler sådana.
• Vi har fått en ny medlem: Sofia Lindberg renoverar nu i Ringvägshamnen 2D. Välkommen hit!
Läget just nu...

• Vi har en stabil ekonomi som följer budget. Energiförbrukningen ligger på en jämn nivå.

• Vi har fått bakläxa på ventilationen i Orion och måste låta åtgärda detta under hösten.

• Vi utreder frågan om när och hur föreningen ska genomföra det stora stambytesprojektet. Som ett led i detta har styrelsen tagit in konsulter och nu finns en rapport färdig, framtagen av företaget Ångpanneföreningen (ÅF). Detta beslutsunderlag gör vi nu tillgängligt både som nedladdningsbar pdf här på hemsidan och i ett antal exemplar som finns att låna och läsa. Vi uppmanar alla medlemmar att läsa igenom rapporten snarast, så att vi i i samband med höststäddagen sön 16 oktober efter lunch kan hålla ett medlemsmöte för att prata om stambytet och försöka besvara era frågor.

Målet är att vi innan december ska ha kommit fram till hur och när stambytet ska genomföras.

Vi återkommer med kallelse, men som sagt: Boka in söndag den 16 oktober för föreningen! Vi startar med höststädning kl 09.00 och efter lunch träffas vi kl 13.00 för ett stambytesmöte.

Varma hösthälsningar / Styrelsen.